考试辅导:
学历
外语
电脑
资格
建筑
会计
医药
技能
才艺
出国
管理
方法
全站导航:
资讯
作文
诗词
文学
励志
教材
板报
语文
数学
英语
物理
化学
生物
政治
地理
历史
考试
论文
范文
计划
国学
高校
短信
教程
English
简历
幼儿
字典
词典
成语
QQ
PPT
试题
课件
教案
求学网 >> 考试辅导 >> 职称英语经验交流

职称英语综合B级练习:完形填空

  Hitchhiking(搭车旅游)转自环 球 网 校edu24ol.com

  When I was in my teens(十几岁)and 20s,hitchhiking was a main form of long-distance transport. The kindness or curiosity of strangers (51)me all over Europe, North America, Asia and southern Africa. Some of the lift-givers became friends, many provided hospitality (52)the road.

  Not only did you find out much more about a country than (53)traveling by train or plane, but also there was that element of excitement about where you would finish up that night. Hitchhiking featured importantly in Western culture. It has books and songs about it. So what has happened to (54)?

  A few years ago, I asked the same question about hitchhiking in a column on a newspaper. (55)of people from all over the world responded with their view on the state of hitchhiking.

  If there is a hitchhikers (56)it must be Iran, came one reply. Rural Ireland was recommended as a friendly place for hitchhiking, (57)was Quebec, Canada-if you dont mind being berated(严厉指责)for not speaking French.

  But while hitchhiking was clearly still alive and well in many parts of the world, the (58)feeling was that throughout much of the west it was doomed(消亡). With so much news about crime in the media, people assumed that anyone on the open road without the money for even a bus ticket must present a danger .But do we (59)to be so wary both to hitchhike and to give a lift?

  In Poland in the 1960s, (60)a Polish woman who e-mailed me, the authorities introduced the Hitchhikers Booklet. The booklet contained coupons for drivers, so each time a driver (61)somebody, he or she received a coupon. At the end of the season, (62)who had picked up the most hikers were rewarded with various prizes. Everybody was hitchhiking then. Surely this is a good idea for society. Hitchhiking would increase respect by breaking down (63)between strangers. It would help fight (64)warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels. It would also improve educational standards by delivering instant (65)in geography, history, politics and sociology.转自环 球 网 校edu24ol.com

  51. A. made B. took C. traveled D. crossed

  52. A. above B. over C. at D. on

  53. A. when B. after C. before D. until

  54. A. the books B. them C. it D. the songs

  55. A. Hundreds B. Hundred C. Thousand D. Dozen

  56. A. sky B. space C. map D. heaven

  57. A. like B. as C. for D. since转自环 球 网 校edu24ol.com

  58. A. big B. large C. general D. little转自环 球 网 校edu24ol.com

  59. A. have to B. must C. should D. need

  60. A. according to B. owing to C. due to D. with respect to

  61. A. sent B. picked up C. selected D. brought

  62. A. passengers B. hikers C. drivers D. strangers

  63. A. fences B. barriers C. gaps D. stones

  64. A. global B. total C. entire D. whole

  65. A. discussions B. debates C. consultations D. lessons

  参考答案转自环 球 网 校edu24ol.com

  51.B 52.D 53.A 54.C 55.A 56.D 57.B 58.C 59.D 60.A 61.B 62.C 63.B 64.A 65.D

展开阅读全文

上一页 1 2 下一页

下载此内容:职称英语综合B级练习:完形填空.docx

相关信息:

2013年职称英语综合类a级完形填空练习题(1)

Shopping for Clothes Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman. A man goes shopping because he needs something. His purpose is settled and decided in __1__. He kn...(查看全文

2019年成考专升本生态学基础精选练习及答案2

选择题: 1. 20世纪30年代首次提出“生态系统”概念的科学家是 B. 坦斯利 2.同种植物的不同种群长期生长在不同的环境条件下将发生 A. 趋异适应,形成不同生态型 3. 下列关于阴性植物特点的描述,正确的是C. A. 耐干...(查看全文

2019年成考专升本生态学基础精选练习及答案3

一、选择题:本大题共20小题。每小题2分,共40分。在每小题给出的四个选项中-只有一个选项是符合题意的。请将选项前的字母填在题后的括号内。 1.下列土壤结构中,是土壤肥力的基础的是( ) A.块状结构 B.核状结构 C.柱...(查看全文

2019年成考专升本生态学基础精选练习及答案5

一、选择题:1~20小题,每小题2分,共40分。在每小题给出的四个选项中,选出一项最符合题目要求的。 1.某一物种的个体样方数占全部样方数的百分比,属于群落数量特征中的( ) A.多度 B.密度 C.频度 D.优势度 2.旱生...(查看全文

2019年成考专升本生态学基础精选练习及答案4

一、选择题:1~20小题,每小题2分,共40分。在每小题给出的四个选项中,选出一项最符合题目要求的。 1.下列食物链中,属于典型捕食食物链的是( ) A.青草→羊→狼 B.羊→蚯蚓→鸡 C.马→马蛔虫→原生动物 D.动物尸体...(查看全文

相关栏目导航

资讯 作文 诗词 文学 励志 教材 板报 语文 数学 英语 物理 化学 生物 政治 地理 历史 考试 论文 范文 计划 国学 高校 短信 教程 English 简历 幼儿 字典 词典 成语 QQ PPT 试题 课件 教案